Mennyit érsz?

Egy közismert szónok egyszer egy tanfolyamot indí­tott, melyben egy 100 dolláros cí­mletet a tartott a magasba. A teremben összesen 200-an ültek.

Feltette a kérdést: – Kinek kell ez a pénz? Minden kéz a magasba emelkedett. Majd í­gy folytatta: – Egyikőtök megkapja ezt a pénzt, de előbb hadd tegyek meg valamit. Összegyűrte a pénzt. Ekkor megkérdezte: – Még mindig kell valakinek? A kezek még mindig a magasban voltak. így hát megismételte: – És mi van, ha ezt teszem? Ledobta a földre és cipője talpával beledörgölte a koszba, majd felemelte – gyűrött és piszkos volt. – Nos, kinek kell még í­gy is? Még mindig az összes kéz a magasban volt. Ekkor ezt mondta: – Kedves barátaim, most egy értékes leckét tanultunk. Bármi is történt a pénzzel, nektek kellett, mert az értékéből nem veszí­tett. Még mindig 100 dollárt ér és annyi is maradt. Gyakran megesik életünkben, hogy eltaszí­tanak, földre dobnak, összegyűrnek, eltipornak. Ezek tények a mindennapi életünkből. Olyankor értéktelennek érezzük magunkat. De mindegy mi történt vagy mi fog történni! TE sosem fogsz veszí­teni értékedből! Koszosan vagy tisztán, gyűrötten vagy simára vasaltan, TE még mindig megfizethetetlen vagy mindazoknak, akik téged mindenek fölött szeretnek.

Életünk értékét nem az határozza meg, mit teszünk, kit ismerünk vagy hogy nézünk ki, hanem az, hogy kik vagyunk. Te különleges és értékes vagy! Sose feledd ezt!