Mennyit érsz?

Egy közismert szónok egyszer egy tanfolyamot indított, melyben egy 100 dolláros címletet a tartott a magasba. A teremben összesen 200-an ültek.

Feltette a kérdést: – Kinek kell ez a pénz? Minden kéz a magasba emelkedett. Majd így folytatta: – Egyikőtök megkapja ezt a pénzt, de előbb hadd tegyek meg valamit. Összegyűrte a pénzt. Ekkor megkérdezte: – Még mindig kell valakinek? A kezek még mindig a magasban voltak. Így hát megismételte: – És mi van, ha ezt teszem? Ledobta a földre és cipője talpával beledörgölte a koszba, majd felemelte – gyűrött és piszkos volt. – Nos, kinek kell még így is? Még mindig az összes kéz a magasban volt. Ekkor ezt mondta: – Kedves barátaim, most egy értékes leckét tanultunk. Bármi is történt a pénzzel, nektek kellett, mert az értékéből nem veszített. Még mindig 100 dollárt ér és annyi is maradt. Gyakran megesik életünkben, hogy eltaszítanak, földre dobnak, összegyűrnek, eltipornak. Ezek tények a mindennapi életünkből. Olyankor értéktelennek érezzük magunkat. De mindegy mi történt vagy mi fog történni! TE sosem fogsz veszíteni értékedből! Koszosan vagy tisztán, gyűrötten vagy simára vasaltan, TE még mindig megfizethetetlen vagy mindazoknak, akik téged mindenek fölött szeretnek.

Életünk értékét nem az határozza meg, mit teszünk, kit ismerünk vagy hogy nézünk ki, hanem az, hogy kik vagyunk. Te különleges és értékes vagy! Sose feledd ezt!