Ételosztások

Boldogságfalva Alapí­tvány Szeretetkonyhája
2010 óta minden évben kétszer megrendezi ételosztását.
Az év végi ételosztást decemberben a két ünnep között tartjuk, jelezve és demonstrálva, hogy nem csak az ünnepek alkalmával kell és lehet jótékonykodni és szeretetet kinyilvání­tani. Az ételosztás helyszí­ne a szegedi Anna-kút.
Május elsején az Újszegedi Ligetben rendezzük meg Boldogságmajálisunkat.
Mindkét alkalommal 500 adag vegán székely káposztát osztunk ki ingyen a Szegeden élő halmozottan rászoruló emberek részére.
Együttműködő partner szervezeteinken keresztül juttatjuk el az ételjegyeket a rászorultjainknak és ezen jegyek ellenében megkapják a friss meleg egy tál ételüket, amelyhez kenyér, és ajándékcsomag is jár.
Örömmel fogadjuk az alapí­tvány és rászorultjaink nevében a rendezvényhez adott nagylelkű adományokat, amely lehet, önkéntes munka és pénzadomány.
Az önkéntes munkáról a 70/775-3550 -es telefonon lehet egyeztetni.
Pénz adományokat CIB: 10702040-67415023-51100005 számlaszámra kérjük átutalni.
(Boldogságfalva Alapí­tvány részére, megjegyzésbe: karácsonyi ételosztás).
Köszönettel: Szalma Róbert (szervező)

Adománygyűjtés!

A Boldogságfalva Alapí­tvány elérhetőségei:

Bankszámlaszám: 10702040-67415023-51100005

Nemzetközi bankszámlaszám: HU46107020406741502351100005

Adószám: 18035337-1-06

Levélcí­m: 6724 Szeged, Kisteleki Ede u. 12.

Telefon: 00-36-70/775-3550

E-mail: vegaloka@gmail.com

honlap: https://www.boldogsagfalva.hu

 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Szeretetalma várta az embereket Valentin napon

Több ezer vitamindús alma és ötszáz tábla csoki várta Valentin napon a jótékonysági élelemosztáson az embereket a Mátrix Közhasznú Alapí­tvány, a Boldogságfalva Közhasznú Alapí­tvány és az Orpheus Önkéntes Közösség jóvoltából Szegeden, a Dugonics téren. Idősek, nagycsaládosok, kisgyermekesek között háromszáz adománycsomag került kiosztásra. Ezen felül több száz járókelőnek kedveskedtek a szervezetek egy – egy csokival és almával, ezzel is segí­tve a jótékony célú együtt gondolkodást és a közös cselekvést.

          

______________________________________________________________

Ételosztás 2018. 12. 28. Szeged Anna-kút

Délmagyar-Hí­rek

Fotók:

______________________________________________________________

 

 

Adománygyűjtés

A Boldogságfalva  Alapí­tvány elérhetőségei:

Bankszámlaszám: 10702040-67415023-51100005

Nemzetközi bankszámlaszám: HU46107020406741502351100005

Adószám: 18035337-1-06

Levélcí­m: 6724 Szeged, Kisteleki Ede u.12.

Telefon: 00-36-70/775-3550

E-mail: vegaloka@gmail.com

honlap: https://www.boldogsagfalva.hu

 

Boldogságfalva Közhasznú Alapí­tvány Szeretetkonyhája idén nyolcadik alkalommal is megrendezi év végi ételosztását.
Ismét a két ünnep közé helyeztük az időpontot, jelezve és demonstrálva, hogy nem csak az ünnepek alkalmával kell és lehet jótékonykodni és szeretetet kinyilvání­tani.
500 adag vegán székely káposztát osztunk ki ingyen a Szegeden élő halmozottan rászoruló emberek részére.
Együttműködő partner szervezeteinken keresztül juttatjuk el az ételjegyeket a rászorultjainknak és ezen jegyek ellenében megkapják a friss meleg egy tál ételüket, amelyhez kenyér, és ajándékcsomag is jár.
Az ételosztás helyszí­ne a szegedi Anna-kút, időpontja 2018. december 28-án 14:00-15:00 óra közötti időszakban lesz.
Örömmel fogadjuk az alapí­tvány és rászorultjaink nevében a rendezvényhez adott nagylelkű adományokat, amely lehet alapanyag, önkéntes munka és pénzadomány.
Az alapanyagok fogadásáról és az önkéntes munkáról a 70/775-3550 -es telefonon lehet egyeztetni.
Pénz adományokat CIB: 10702040-67415023-51100005 számlaszámra kérjük átutalni (Boldogságfalva Közhasznú Alapí­tvány részére, megjegyzésbe: karácsonyi ételosztást í­rni).
Köszönettel: Szalma Róbert (szervező)

 


Ételosztás 2017. 12. 29.

Boldogságot kí­vánok!
Köszönöm az Alapí­tvány és a rászorultjaink nevében a december 29.-én megtartott ételosztásunkhoz kapott adományokat!
Köszönöm az együtt érzést, önkéntes munkát a tárgyi és pénzbeni támogatást!
Az 500 adag vegetáriánus székelykáposzta mellé jutott kenyérke és az egy tál meleg ételhez tudtunk adni csomagot is, amely krumplit, répát, vörös és fokhagymát, almát, kiwit, körtét, narancsot, mandarint, paradicsomot, paprikát, retket, szaloncukrot, linzert, rétest, és beiglit is tartalmazott.

Boldogság-Majális 2017

Boldogságfalva Közhasznú Alapí­tvány szervezésében.

Alapí­tványunk az idén nyolcadik alkalommal rendezte meg Boldogság-Majálisát Szegeden, az Újszegedi-Ligetben, amely ismételten sikerrel zárult.

(A liget Szeged felőli oldalán a Templom és a szökőkút előtti területen volt megtalálható az ideiglenes Boldogságfalvánk)

Hagyományunk szerint ismét 500 adag ingyenes ebédet osztottunk szét, amelyet 14-15 óra között kaphattak meg azok a halmozottan hátrányban élő szegedi emberek, akik előzetesen kiadott ételjeggyel rendelkeztek.

A menü vegetáriánus székelykáposzta volt, amely vörös, illetve barna lencsével készült és kenyérrel lett tálalva.
Az életosztás mellett, egész napos programokkal vártuk az érdeklődőket, a kikapcsolódni és szórakozni vágyókat. Ezek között voltak közös családi programok, gyermekprogramok, kulturális rendezvények.
A gyerekeknek külön készültünk arcfestéssel, trambulinnak és állat simogatóval.
A szí­npadi műsoraink keretében minden korosztálynak nyújtottunk kulturális boldogságot.

12 órától kezdődtek a Boldogság-Majális szí­npadi műsorai:
Látható volt Lo Man Kam Wing Chun iskola kungfu és Thai-chi bemutatója
Molnár Orsolya és Szombathy Péter slágereket énekeltek
Bad Boots Linedance – SZEGED Country Klub táncosai táncoltak
Az ételosztás ideje alatt (lelki táplálék gyanánt) Ohm együttes muzsikált
15 órától 19 óráig a Premier Művészeti Szakgimnázium tanulói zenéltek és táncoltak
Frank György humorista a fellépések között szórakoztatta a nagyszámú érdeklődő közönségünket.

Egyéb szabadidős programjaink:
A gyerekek számára létre hozott “Boldogságfalva-Játszótérhez” a Decathlon íruház biztosí­totta trambulint, arcfestést Pepi Bohóc és társaitól lehetett kérni és kapni, illetve kutyust lehetett simogatni a Hódmezővásárhelyi íllatvédők Egyesülete jóvoltából.

Remélhetőleg mindenki megtalálta a számára boldogságot jelentő programot!

Köszönjük minden közreműködőnek, önkéntesnek és adományozóknak az önzetlen segí­tségét, akiknek a támogatásával létrejöhetett ez a program és a kollektí­v boldogság!

Támogatóink:
Cukrász Diszkont
Decathlon Szeged íruház
Hódi-Farm Egyéni Cég
Mérai Kft.
Ördögszekér-Team Kft.
Szegedi Sütödék Kft.
Tisza Expo Kft.
Tündérkert Kft.
Városkép Kft.
Dr. Szondi Ildikó, Ménesi Imre, Mészáros Tamás, Tóth Károly Képviselők
Csenki József, Varga Tünde és Csaba és még sokan mások akik névtelenségben akartak maradni.

Ingyen ételt osztottak a rászorulóknak

Szeged – 500 adag vegetáriánus székelykáposztát házi sajttal, valamint gyümölcsöt és zöldséget osztottak ki csütörtökön a Boldogságfalva Alapí­tvány szeretetkonyháján a Mars téren.

 

A közhasznú szervezet elnöke, Szalma Róbert, aki csak kanálforradalmárnak titulálja magát, lapunknak elmondta: egyre nagyobb szükség van a segí­tségre, mert egyre több a szegény ember. A Krisna-hí­vő szerint minden eddigi segí­tségnél többet kell nyújtani a rászoruló embereknek. Az alapí­tvány heti egy alkalommal biztosí­t ingyen meleg ételt Szegeden azoknak, akik önhibájukon kí­vül kerültek nehéz helyzetbe. Segí­tenek a vakoknak, siketeknek, mozgás- és értelmi sérülteknek, valamint a nagycsaládosoknak. S ilyenkor nem csupán házhoz szállí­tják az ételt, de beszélgetnek is az ellátottakkal, meghallgatják gondjaikat, élettörténetüket. Az alapí­tvány támogatói cégek és magánszemélyek.

Szalma Róbert elmondása szerint Boldogságfalván egyre több önkéntes vállal feladatot, akik között vannak kőművesek, tanárok és egyetemisták. A kanálforradalmár napi rendszerességgel adna ingyen meleg ételt a rászorultaknak, de ehhez kellene egy állandó konyha. Tudomása szerint két olyan városi tulajdonú helyiség is van, ahol korábban konyha működött, s kis ráfordí­tással újra be lehetne indí­tani azokat. Szalma Róbert már benyújtotta igényét a fenti helyiségekre az önkormányzathoz. Reméli, hogy megkapja az alapí­tvány valamelyik üres helyiséget. A kanálforradalmár szerint a szociális szolgáltatás átvállalásával a város is jól járna.

SZABÓ C. SZILíRD – DÉLMAGYARORSZÁG NAPILAP – 2011.12.29.

Boldogságfalva

Közhasznú Alapí­tvány

Szeretetkonyhája

ingyen ételt ad!

2011. 12. 29-én (csütörtökön) 15 órától – 16 óráig

Várjuk szeretettel azokat akik előzőleg ételjegyet kaptak a felszolgálásra váró “Székely”káposztához, és azokat az adományzókat is akik személyesen szeretnék átadni az ajándékaikat az arra rászoruló személyeknek.

Jó étvágyat! Boldog ünnepeket kí­vánunk!

Helyszí­n: Szeged, Mars tér

Boldogságfalva szeretetkonyhája a szegedi Mars téren

2010. december 29., szerda •
Fotó és forrás: Illés Tibor www.szegedma.hu

szeretetkonyha_it (6) A Boldogságfalva Közhasznú Alapí­tvány Szeretetkonyhája szerdán délután mintegy ötszáz adag ételt osztott ki,  szociálisan hátrányos helyzetű embereknek,  a szegedi Mars téri buszpályaudvar szomszédságában. A rászorulók vegetáriánus székelykáposztát sajttal, és hideg ételcsomagot kaptak.Hazánkban ha ezt a szót halljuk, hogy ingyenkonyha vagy ételosztás, akkor többnyire a vallási vagy karitatí­v szervezetek nagyobb ünnepek előtti megmozdulásai vagy egy-két önkéntes ételosztó egyesület rendszeres tevékenysége jut eszünkbe. Ha a történelem távlatába tekintünk vissza, akkor azt látjuk, hogy ingyenkonyhák többnyire a háborúk idején, vagy épp azok után működtek, amikor a lakosság nagy része erősen nélkülözött. A világ tőlünk keletre eső felén viszont az étel másokkal való megosztása nem kötődik feltétlenül í­nséges időkhöz, s nem is megy furcsaságszámba, hanem a hétköznapok része. Az indiai templomok mellett rendszeres ingyenkonyhák üzemelnek, s ez az intézmény gondoskodik a zarándokok ellátásáról, de szí­vesen látnak minden rászorulót egy tál egyszerű és laktató ételre.

–žHa már ebbe a világba kellett megszületnem, akkor szeretném hasznosan eltölteni jelenlegi életemet. Legyen a munkám mások számára is fontos és hasznos tevékenység.– Szalma Róbert kanálforradalmár

Ott magától értetődő, s természetes, itt nálunk viszont sokan idegenül szemlélik ezt a dolgot vagy szégyellnivalónak tartják ételért sorba állni. Pedig akár mi is rászorulhatunk erre egyszer. Vajon hányan gondolnak arra étkezésünk során, hogy kik és mennyien éheznek rendszeresen környezetükben? A valóság nap mint nap szembesí­t – akár az utcán, akár a hí­radások vagy a segélykérő felhí­vások révén – bennünket azzal a ténnyel, hogy rengeteg nélkülöző él hazánkban, de még több szerte a világban. Problémájukat természetesen megoldani nem tudják, de egy picivel megpróbálnak hozzájárulni ahhoz, hogy jobb legyen az életük. –žEzek a gondolatok fogalmazódtak meg bennünk, amikor elhatároztuk, hogy heti rendszerességgel, ingyenes meleg étel osztását szervezzük meg Szegeden– – mondta el portálunknak Szalma Róbert, az alapí­tvány vezetője. „Főként egyedül élő vagy hozzátartozók nélküli idős, mozgásában korlátozott vagy fogyatékossággal élő embereknek és olyan nagycsaládban élőknek segí­tünk, ahol egyedüli szülő, gondviselő, vagy eltart van.” Ha a rászorulók ételt kapnak, akkor az sem elhanyagolható szempont, hogy ez az étel egészséges és finom is legyen. A Boldogságfalva ingyenkonyháján ezért elsősorban vegetáriánus módon, egészséges azaz vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, lehetőség szerint évszakhoz igazodó hozzávalókból készí­tik a hazai í­zvilágot idéző ételeiket.

 


Ételosztás: 2011. 08.20.
Újszeged Liget