Levél neked barátodtól

Figyeltelek, ahogy ma reggel felkeltél, és reméltem, hogy beszélni fogsz hozzám, még ha csak egy pillanatra is, talán megkérdeznéd a véleményemet, vagy megköszönnéd azt a jót, ami tegnap történt veled. De észrevettem nagyon elfoglalt voltál.

Egyszer egy ideig várnod kellett, 15 percig tétlenül üldögéltél. Aztán láttam, beszélni akarsz velem, de te e helyett a telefonodhoz nyúltál, és felhí­vtad egy barátod, hogy megtárgyaljátok a legújabb pletykákat. Egész nap türelmesen néztelek. Véső soron azt hittem, több dolgod volt annál, mintsem hogy szakí­tani tudtál volna rám egy kis időt.

Észrevettem, hogy ebéd előtt körülnéztél. Talán kí­nosnak érezted, hogy hozzám szólj, ezért nem hajtottad meg a fejed. Mikor három vagy négy asztallal odébb néztél, láttad, amint néhány barátod röviden beszél hozzám, mielőtt enni kezdett. Te nem tetted. Rendben. De van még idő, és remélem, hogy egyszer majd fogsz velem beszélni. Hazamentél. Úgy tűnt sok dolgod van. Miután néhányat elvégeztél, bekapcsoltad a tévét. Te csak ültél, és gondolatok nélkül nézted a műsort.

Ismét türelmesen vártam, mí­g tévézés közben megvacsoráztál, de most sem szoltál hozzám. Lefekvéskor túl fáradtnak látszottál. Jó éjt kí­vántál családodnak, majd bezuhantál az ágyba és pillanatok alatt el is aludtál. Ez érthető, mert talán fel sem tudod fogni, hogy én mindig ott vagyok melletted.

Türelmesebb vagyok, mint gondolnád. Meg akarlak taní­tani arra is, hogy légy türelmes másokkal. Nagyon szeretlek téged, és minden nap várok egy fejbólintásra, egy imára vagy a szí­ved hálatelt részére. Nagyon nehéz egyoldalúan beszélgetni. Nos, te ismét felkelsz, és én újra várni fogok rád a szeretetemmel.Remélem, ma szánsz rám egy kis időt.
Legyen szép napod!

Barátod Isten