Levél neked barátodtól

Figyeltelek, ahogy ma reggel felkeltél, és reméltem, hogy beszélni fogsz hozzám, még ha csak egy pillanatra is, talán megkérdeznéd a véleményemet, vagy megköszönnéd azt a jót, ami tegnap történt veled. De észrevettem nagyon elfoglalt voltál.

Egyszer egy ideig várnod kellett, 15 percig tétlenül üldögéltél. Aztán láttam, beszélni akarsz velem, de te e helyett a telefonodhoz nyúltál, és felhívtad egy barátod, hogy megtárgyaljátok a legújabb pletykákat. Egész nap türelmesen néztelek. Véső soron azt hittem, több dolgod volt annál, mintsem hogy szakítani tudtál volna rám egy kis időt.

Észrevettem, hogy ebéd előtt körülnéztél. Talán kínosnak érezted, hogy hozzám szólj, ezért nem hajtottad meg a fejed. Mikor három vagy négy asztallal odébb néztél, láttad, amint néhány barátod röviden beszél hozzám, mielőtt enni kezdett. Te nem tetted. Rendben. De van még idő, és remélem, hogy egyszer majd fogsz velem beszélni. Hazamentél. Úgy tűnt sok dolgod van. Miután néhányat elvégeztél, bekapcsoltad a tévét. Te csak ültél, és gondolatok nélkül nézted a műsort.

Ismét türelmesen vártam, míg tévézés közben megvacsoráztál, de most sem szoltál hozzám. Lefekvéskor túl fáradtnak látszottál. Jó éjt kívántál családodnak, majd bezuhantál az ágyba és pillanatok alatt el is aludtál. Ez érthető, mert talán fel sem tudod fogni, hogy én mindig ott vagyok melletted.

Türelmesebb vagyok, mint gondolnád. Meg akarlak tanítani arra is, hogy légy türelmes másokkal. Nagyon szeretlek téged, és minden nap várok egy fejbólintásra, egy imára vagy a szíved hálatelt részére. Nagyon nehéz egyoldalúan beszélgetni. Nos, te ismét felkelsz, és én újra várni fogok rád a szeretetemmel.Remélem, ma szánsz rám egy kis időt.
Legyen szép napod!

Barátod Isten