Három kí­vánság

Egyszer, egy öregember sétált az erdőben. Ráköszön egy alakra, az visszaköszön, és bemutatkozik: Szia, Én vagyok a jó tündér. Mivel rám találtál kí­vánhatsz tőlem hármat! De jól fontold meg, mert egyiket sem lehet visszacsinálni, és havonta csak egyet kí­vánhatsz.
Az öregember szinte gondolkodás nélkül rávágja: az első legyen az, hogy szép fiatal legyek. 
Az öregember hazamegy, immáron fiatalon.
Elmegy egy hónap mulva a jó tündérhez, mire ő kérdezi: nos, hogy telt el ez a hónap?
Emberünk meséli, .. az elején nagyon jó volt, aztán jöttek a gondok. Vissza kellett mennem dolgozni, mert í­gy már nem jár a nyugdí­j. De sajnos nem keresek sokat, mert már elfelejtettem mindent, ami a szakmámhoz tartozott.. meghát annyi új dolog van…A jó tündér kérdi: Mi legyen a második kivánságod?Erre az öregember: Azt akarom hogy gazdag legyek. Ne kelljen dolgoznom.Hazamegy.. jön egy hónap múlva.
Meséli a jó tündérnek: óh, olyan jó volt, mindent megvettem, ami megtetszett. Új házat, kocsit, Plazmatévét. Aztán jöttek a régi barátok kunyerálni, meg egyre több ismeretlen ember kezdett nekem kedveskedni. Persze mindí­g kiderült hogy csak pénzt akarnak kicsikarni belőlem. Még a nők is csak azért voltak velem, mert tudták, hogy gazdag vagyok. Közben meg senki sem kedvelt igazán, mert mogorva vagyok, régimódi és szinte teljesen elidegenedtem az emberektől öreg koromra…Értem, feleli a jó tündér.. és mi legyen a harmadik kivánságod?

Az öregember nem válaszol.. csak néz… aztán kinyögi: az a baj, hogy bármit kí­vánok végül csak szenvedéssel jár…. tanácstalan vagyok. Te mit javasolsz?

Mire a jó tündér: Óh, kis butus öregúr… hát kí­vánd azt, hogy mindí­g minden helyzetben legyél elégedett…