Ételosztás

 

Ingyen ételt osztottak a rászorulóknak

Szeged – 500 adag vegetáriánus székelykáposztát házi sajttal, valamint gyümölcsöt és zöldséget osztottak ki csütörtökön a Boldogságfalva Alapítvány szeretetkonyháján a Mars téren.

A közhasznú szervezet elnöke, Szalma Róbert, aki csak kanálforradalmárnak titulálja magát, lapunknak elmondta: egyre nagyobb szükség van a segítségre, mert egyre több a szegény ember. A Krisna-hívő szerint minden eddigi segítségnél többet kell nyújtani a rászoruló embereknek. Az alapítvány heti egy alkalommal biztosít ingyen meleg ételt Szegeden azoknak, akik önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe. Segítenek a vakoknak, siketeknek, mozgás- és értelmi sérülteknek, valamint a nagycsaládosoknak. S ilyenkor nem csupán házhoz szállítják az ételt, de beszélgetnek is az ellátottakkal, meghallgatják gondjaikat, élettörténetüket. Az alapítvány támogatói cégek és magánszemélyek.

Szalma Róbert elmondása szerint Boldogságfalván egyre több önkéntes vállal feladatot, akik között vannak kőművesek, tanárok és egyetemisták. A kanálforradalmár napi rendszerességgel adna ingyen meleg ételt a rászorultaknak, de ehhez kellene egy állandó konyha. Tudomása szerint két olyan városi tulajdonú helyiség is van, ahol korábban konyha működött, s kis ráfordítással újra be lehetne indítani azokat. Szalma Róbert már benyújtotta igényét a fenti helyiségekre az önkormányzathoz. Reméli, hogy megkapja az alapítvány valamelyik üres helyiséget. A kanálforradalmár szerint a szociális szolgáltatás átvállalásával a város is jól járna.
SZABÓ C. SZILÁRD – DÉLMAGYARORSZÁG NAPILAP – 2011.12.29.

———————————————————————————————————————————————————————

Boldogságfalva

Közhasznú Alapítvány

Szeretetkonyhája

ingyen ételt ad!

2011. 12. 29-én (csütörtök)

15 órától – 16 óráig

Várjuk szeretettel. Jó étvágyat!

Helyszín: Szeged, Mars tér

eteljegy_terkep20111229