Ételosztás

 

Ingyen ételt osztottak a rászorulóknak

Szeged – 500 adag vegetáriánus székelykáposztát házi sajttal, valamint gyümölcsöt és zöldséget osztottak ki csütörtökön a Boldogságfalva Alapí­tvány szeretetkonyháján a Mars téren.

A közhasznú szervezet elnöke, Szalma Róbert, aki csak kanálforradalmárnak titulálja magát, lapunknak elmondta: egyre nagyobb szükség van a segí­tségre, mert egyre több a szegény ember. A Krisna-hí­vő szerint minden eddigi segí­tségnél többet kell nyújtani a rászoruló embereknek. Az alapí­tvány heti egy alkalommal biztosí­t ingyen meleg ételt Szegeden azoknak, akik önhibájukon kí­vül kerültek nehéz helyzetbe. Segí­tenek a vakoknak, siketeknek, mozgás- és értelmi sérülteknek, valamint a nagycsaládosoknak. S ilyenkor nem csupán házhoz szállí­tják az ételt, de beszélgetnek is az ellátottakkal, meghallgatják gondjaikat, élettörténetüket. Az alapí­tvány támogatói cégek és magánszemélyek.

Szalma Róbert elmondása szerint Boldogságfalván egyre több önkéntes vállal feladatot, akik között vannak kőművesek, tanárok és egyetemisták. A kanálforradalmár napi rendszerességgel adna ingyen meleg ételt a rászorultaknak, de ehhez kellene egy állandó konyha. Tudomása szerint két olyan városi tulajdonú helyiség is van, ahol korábban konyha működött, s kis ráfordí­tással újra be lehetne indí­tani azokat. Szalma Róbert már benyújtotta igényét a fenti helyiségekre az önkormányzathoz. Reméli, hogy megkapja az alapí­tvány valamelyik üres helyiséget. A kanálforradalmár szerint a szociális szolgáltatás átvállalásával a város is jól járna.
SZABÓ C. SZILíRD – DÉLMAGYARORSZíG NAPILAP - 2011.12.29.

———————————————————————————————————————————————————————

Boldogságfalva

Közhasznú Alapí­tvány

Szeretetkonyhája

ingyen ételt ad!

2011. 12. 29-én (csütörtök)

15 órától – 16 óráig

Várjuk szeretettel. Jó étvágyat!

Helyszí­n: Szeged, Mars tér

eteljegy_terkep20111229