Beszámoló a Boldogság majálisról

Május elsején az újszegedi ligetben került megrendezésre a Boldogság majális, amely első alkalommal nem csak az ételosztásról szólt, hanem az együtt ünneplésről színes programokkal és szórakozási lehetőségekkel minden kikapcsolódni vágyó számára.

A készülődés már februárban megkezdődött, az adományok gyűjtése és a műsorok megszervezése sok időbe és munkába telt, amit a Boldogságfalva Közhasznú Alapítványon kívül egyéb közhasznú és civil szervezetek, támogatók és szorgos önkéntesek vittek véghez. A fő cél az volt, hogy mindenkinek juttassunk egy kis boldogságot, és minden korosztály és társadalmi réteg megtalálja a neki való szórakozást. Mindezt teljesen ingyen, így azok is részt vehettek a programokon, akiknek egyébként nincs lehetőségük erre.

A majálist a régi hagyományok szerint ünnepeltük az árnyas liget kellemességében, a városból kiszabadulva, májusfát állítottunk és ünnepi színekkel díszítettük a teret. A színpadunk is volt melynek  háttér-dekorációját a Dugonics András Piarista Gimnázium tanára, Barkos Beáta készítette tanítványai segítségével. A színpadi műsorszámok 10 órakor kezdődtek, először tradicionális indiai népzenét hallgathattunk a Krisna-völgyi bhajana együttestől, majd két gyermek tánccsoport előadását láthattuk a Kontraszt Tánc-stúdió mini és haladó csoportjától. Ezután következett Szűcs László bűvész előadása, a békéscsabai Seres Barbara egyszemélyes bábszínháza, Tóth Zoltán (Maci) mester Kung fu- és thai chi- iskolájának, valamint Török Zoltán és párjának jóga bemutatója. A rendezvény fő programja most is az 500 adag ingyen ebéd kiosztása volt a halmozottan hátrányban élők számára. A vegetáriánus székelykáposzta házi sajttal és búzahússal készült, a kenyeret hozzá a Németh Pékség és a Sütödék Kft. biztosította, amely mellé finom rétest is kaptak a rászorulók az Antik Rétes Kft. jóvoltából. Süteményeket és pogácsát, amelyeket a Szívesség Közösség és önkénteseink készítettek, egész nap kóstolhatott bárki adomány fejében a büfénél. Az ebédhez a zenét ismét a bhajana együttes szolgáltatta. Később színpadra lépett a Green 6 együttes, Szurdi Zsolt és fia Gergő, majd az Arany Pódium tehetségkutató programjából fiatal zenészek: Molnár Orsi és Szombathy Péter énekeltek. Ezen kívül a színpad melletti sátrakban lehetett lelki tanácsadást és útmutatást kérni Paksi Éva személyiségelemzőtől és Hajas Mara asztrológustól, különböző kreatív játékokat kipróbálni a gyerekeknek Magassy Katinál, volt arcfestés és nemezelés Bartáné Papp Andreával, valamint aszfaltrajzverseny, ahol a három legszebb rajz alkotóját Printker Office Land  Zrt. ajándékcsomaggal és emlékéremmel jutalmazták. Nagy sikerük volt – nem csak a gyerekek körében – a vadászgörény-simogatónak, ahol a gazdik bemutatták ezeket a kedves kis állatokat és beszéltek a Görénymenhelyről is, ahol ők dolgoznak. A sportolni szeretők is lehetőséghez jutottak a boldogság majálison, volt kosárlabdázás, csocsó, asztalitenisz és trambulin, melyeket az Intersport Kft. biztosított. Reméljük, hogy mindenki, aki betért Boldogságfalvára ezen a napon, jól érezte magát, eltelt az ízletes ételekkel és a meleg tavaszi napsütéssel, és szívesen emlékszik vissza az itt eltöltött kellemes időre.

A dekorációkat  EzDesign Kreatív Stúdió készítette.
A boldogság “megőrzésében” a Csongrád Megyei Polgárőr Szerv. Szöv. -e segített.
Boldogságfalva terület igényét  a Városkép Kft. biztosította.
Sátrakat az Ördögszekér Bt.-től kaptuk.
A felszolgált ételek a Hansági Ferenc oktatási alapítvány konyháján készültek.
És a névtelenségben maradt segítők minden szintű nélkülözhetetlen segítségei.