Ételosztások

Ételosztás 2017. 12. 29.

Beküldve: 2018-10-10 15:23

Boldogságot kívánok!
 
Köszönöm az Alapítvány és a rászorultjaink nevében a december 29.-én megtartott ételosztásunkhoz kapott adományokat!
Köszönöm az együtt érzést, önkéntes munkát a tárgyi és pénzbeni támogatást!
Az 500 adag vegetáriánus székelykáposzta mellé jutott kenyérke és az egy tál meleg ételhez tudtunk adni csomagot is, amely krumplit, répát, vörös és fokhagymát, almát, kiwit, körtét, narancsot, mandarint, paradicsomot, paprikát, retket, szaloncukrot, linzert, rétest, és beiglit is tartalmazott.
 
Ételosztás, Délmagyar cikk:
Ételosztás, Délmagyar fotók:
Ételosztás, Délmagyar klip:
Facebook, Fotók:

 

Boldogság-Majális 2017

Beküldve: 2018-10-10 15:20

Boldogságfalva Közhasznú Alapítvány szervezésében.

Alapítványunk az idén nyolcadik alkalommal rendezte meg Boldogság-Majálisát Szegeden, az Újszegedi-Ligetben, amely ismételten sikerrel zárult.

(A liget Szeged felőli oldalán a Templom és a szökőkút előtti területen volt megtalálható az ideiglenes Boldogságfalvánk)

Hagyományunk szerint ismét 500 adag ingyenes ebédet osztottunk szét, amelyet 14-15 óra között kaphattak meg azok a halmozottan hátrányban élő szegedi emberek, akik előzetesen kiadott ételjeggyel rendelkeztek.

A menü vegetáriánus székelykáposzta volt, amely vörös, illetve barna lencsével készült és kenyérrel lett tálalva.
Az életosztás mellett, egész napos programokkal vártuk az érdeklődőket, a kikapcsolódni és szórakozni vágyókat. Ezek között voltak közös családi programok, gyermekprogramok, kulturális rendezvények.
A gyerekeknek külön készültünk arcfestéssel, trambulinnak és állat simogatóval.
A színpadi műsoraink keretében minden korosztálynak nyújtottunk kulturális boldogságot.

12 órától kezdődtek a Boldogság-Majális színpadi műsorai:
Látható volt Lo Man Kam Wing Chun iskola kungfu és Thai-chi bemutatója
Molnár Orsolya és Szombathy Péter slágereket énekeltek
Bad Boots Linedance – SZEGED Country Klub táncosai táncoltak
Az ételosztás ideje alatt (lelki táplálék gyanánt) Ohm együttes muzsikált
15 órától 19 óráig a Premier Művészeti Szakgimnázium tanulói zenéltek és táncoltak
Frank György humorista a fellépések között szórakoztatta a nagyszámú érdeklődő közönségünket.

Egyéb szabadidős programjaink:
A gyerekek számára létre hozott “Boldogságfalva-Játszótérhez” a Decathlon Áruház biztosította trambulint, arcfestést Pepi Bohóc és társaitól lehetett kérni és kapni, illetve kutyust lehetett simogatni a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete jóvoltából.

Remélhetőleg mindenki megtalálta a számára boldogságot jelentő programot!

Köszönjük minden közreműködőnek, önkéntesnek és adományozóknak az önzetlen segítségét, akiknek a támogatásával létrejöhetett ez a program és a kollektív boldogság!

Támogatóink:
Cukrász Diszkont
Decathlon Szeged Áruház
Hódi-Farm Egyéni Cég
Mérai Kft.
Ördögszekér-Team Kft.
Szegedi Sütödék Kft.
Tisza Expo Kft.
Tündérkert Kft.
Városkép Kft.
Dr. Szondi Ildikó, Ménesi Imre, Mészáros Tamás, Tóth Károly Képviselők
Csenki József, Varga Tünde és Csaba és még sokan mások akik névtelenségben akartak maradni.

Ingyen ételt osztottak a rászorulóknak

Beküldve: 2011-12-20 14:19

Szeged – 500 adag vegetáriánus székelykáposztát házi sajttal, valamint gyümölcsöt és zöldséget osztottak ki csütörtökön a Boldogságfalva Alapítvány szeretetkonyháján a Mars téren. A közhasznú szervezet elnöke, Szalma Róbert, aki csak kanálforradalmárnak titulálja magát, lapunknak elmondta: egyre nagyobb szükség van a segítségre, mert egyre több a szegény ember. A Krisna-hívő szerint minden eddigi segítségnél többet kell nyújtani a rászoruló embereknek. Az alapítvány heti egy alkalommal biztosít ingyen meleg ételt Szegeden azoknak, akik önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe. Segítenek a vakoknak, siketeknek, mozgás- és értelmi sérülteknek, valamint a nagycsaládosoknak. S ilyenkor nem csupán házhoz szállítják az ételt, de beszélgetnek is az ellátottakkal, meghallgatják gondjaikat, élettörténetüket. Az alapítvány támogatói cégek és magánszemélyek.

Szalma Róbert elmondása szerint Boldogságfalván egyre több önkéntes vállal feladatot, akik között vannak kőművesek, tanárok és egyetemisták. A kanálforradalmár napi rendszerességgel adna ingyen meleg ételt a rászorultaknak, de ehhez kellene egy állandó konyha. Tudomása szerint két olyan városi tulajdonú helyiség is van, ahol korábban konyha működött, s kis ráfordítással újra be lehetne indítani azokat. Szalma Róbert már benyújtotta igényét a fenti helyiségekre az önkormányzathoz. Reméli, hogy megkapja az alapítvány valamelyik üres helyiséget. A kanálforradalmár szerint a szociális szolgáltatás átvállalásával a város is jól járna.

SZABÓ C. SZILÁRD – DÉLMAGYARORSZÁG NAPILAP – 2011.12.29.

2011. 12. 29-én (csütörtökön) 15 órától – 16 óráig

Beküldve: 2011-12-20 14:15

Boldogságfalva Közhasznú Alapítvány Szeretetkonyhája ingyen ételt ad!

2011. 12. 29-én (csütörtökön) 15 órától – 16 óráig

Várjuk szeretettel azokat akik előzőleg ételjegyet kaptak a felszolgálásra váró “Székely”káposztához, és azokat az adományzókat is akik személyesen szeretnék átadni az ajándékaikat az arra rászoruló személyeknek.

Jó étvágyat!

Boldog ünnepeket kívánunk! Helyszín: Szeged, Mars tér

2011. 08.20. Újszegedi Liget

Beküldve: 2011-08-10 15:05

Boldogságfalva szeretetkonyhája a szegedi Mars téren

Beküldve: 2010-12-29 14:10

A Boldogságfalva Közhasznú Alapítvány Szeretetkonyhája szerdán délután mintegy ötszáz adag ételt osztott ki, szociálisan hátrányos helyzetű embereknek, a szegedi Mars téri buszpályaudvar szomszédságában. A rászorulók vegetáriánus székelykáposztát sajttal, és hideg ételcsomagot kaptak.Hazánkban ha ezt a szót halljuk, hogy ingyenkonyha vagy ételosztás, akkor többnyire a vallási vagy karitatív szervezetek nagyobb ünnepek előtti megmozdulásai vagy egy-két önkéntes ételosztó egyesület rendszeres tevékenysége jut eszünkbe. Ha a történelem távlatába tekintünk vissza, akkor azt látjuk, hogy ingyenkonyhák többnyire a háborúk idején, vagy épp azok után működtek, amikor a lakosság nagy része erősen nélkülözött. A világ tőlünk keletre eső felén viszont az étel másokkal való megosztása nem kötődik feltétlenül ínséges időkhöz, s nem is megy furcsaságszámba, hanem a hétköznapok része. Az indiai templomok mellett rendszeres ingyenkonyhák üzemelnek, s ez az intézmény gondoskodik a zarándokok ellátásáról, de szívesen látnak minden rászorulót egy tál egyszerű és laktató ételre.

„Ha már ebbe a világba kellett megszületnem, akkor szeretném hasznosan eltölteni jelenlegi életemet. Legyen a munkám mások számára is fontos és hasznos tevékenység.” Szalma Róbert kanálforradalmár

Ott magától értetődő, s természetes, itt nálunk viszont sokan idegenül szemlélik ezt a dolgot vagy szégyellnivalónak tartják ételért sorba állni. Pedig akár mi is rászorulhatunk erre egyszer. Vajon hányan gondolnak arra étkezésünk során, hogy kik és mennyien éheznek rendszeresen környezetükben? A valóság nap mint nap szembesít – akár az utcán, akár a híradások vagy a segélykérő felhívások révén – bennünket azzal a ténnyel, hogy rengeteg nélkülöző él hazánkban, de még több szerte a világban. Problémájukat természetesen megoldani nem tudják, de egy picivel megpróbálnak hozzájárulni ahhoz, hogy jobb legyen az életük. „Ezek a gondolatok fogalmazódtak meg bennünk, amikor elhatároztuk, hogy heti rendszerességgel, ingyenes meleg étel osztását szervezzük meg Szegeden” – mondta el portálunknak Szalma Róbert, az alapítvány vezetője. „Főként egyedül élő vagy hozzátartozók nélküli idős, mozgásában korlátozott vagy fogyatékossággal élő embereknek és olyan nagycsaládban élőknek segítünk, ahol egyedüli szülő, gondviselő, vagy eltart van.” Ha a rászorulók ételt kapnak, akkor az sem elhanyagolható szempont, hogy ez az étel egészséges és finom is legyen. A Boldogságfalva ingyenkonyháján ezért elsősorban vegetáriánus módon, egészséges azaz vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, lehetőség szerint évszakhoz igazodó hozzávalókból készítik a hazai ízvilágot idéző ételeiket.